این روش درمانی عوارض زیادی برای این افراد دارد و ضعیف شدن عضلات شکم یکی از عوارض دیالیز است. این افراد همچنین دچار افسردگی و مشکلات مختلف روحی شدند. دیالیز می تواند عملکرد کلیه را به طور موقت انجام دهد تا زمانی که کلیه خود را ترمیم کرده و عملکرد طبیعی را بازیابی کند.
دیالیز، همودیالیز و دیالیز صفاقی همه روش هایی هستند که می توانند جان بیماران را نجات دهند ، اما ممکن است خطرات خاصی را نیز به همراه داشته باشد. وقتی کاتتر داخل حفره شکم یا اطراف آن قرار می گیرد ، دیالیز صفاقی با خطر بالای عفونت همراه است. به عنوان مثال ، این بیماران ممکن است به پریتونیت مبتلا شوند که این یک عفونت دیواره شکم پس از قرار دادن کاتتر است.
120 بیمار دیالیزی به صورت مقطعی مورد مطالعه قرار گرفتند. معاینات عصبی قبل و بعد از هر دوره دیالیز و در طی دیالیز ، همراه با ارسال نمونه خون ، آزمایش سدیم و UN دو بار ، یک بار قبل و یک بار بعد از دیالیز ، و نتایج معاینه بالینی و آزمایشات آزمایشگاهی همه روی پرسشنامه ها است. سوابق و نتایج توسط نرم افزار تجزیه و تحلیل و با استفاده از آزمون های خاص تجزیه و تحلیل شد.
سرعت دیالیز باید در کسانی که مستعد این عوارض هستند کاهش یابد. برای کفایت دیالیز در این بیماران ، باید معاینه و برنامه ریزی مناسب تری طراحی شود و مدت دیالیز کوتاهتر شود و تعداد جلسات افزایش یابد. در مورد زوال عقل دیالیز که یکی از عوارض دیررس این نوع درمان است ، علیرغم اینکه یون های آلومینیوم در تشکیل آن دخیل هستند ، مطالعات بیشتری در مورد پاتوژنز این بیماری مورد نیاز است.
سایر خطرات شامل ضعف عضلات شکم است. افزایش قند خون ناشی از گلوکز در طی دیالیز. افزایش وزن همودیالیز نیز خطرات خاص خود را دارد: فشار خون پایین ، کم خونی یا کمبود گلبول های قرمز. گرفتگی عضلات. اختلال خواب. خارش باعث افزایش سطح پتاسیم در خون می شود. ناامید
پریکاردیت التهاب غشای اطراف قلب است. اگر در حین همودیالیز یا دیالیز صفاقی هر یک از این علائم را تجربه کردید ، حتماً به پزشک خود بگویید. بیماران تحت دیالیز طولانی مدت در معرض خطر بیماری های دیگر مانند آمیلوئیدوز هستند.
هنگامی که پروتئین های آمیلوئید تولید شده در مغز استخوان در اندام های دیگر مانند کلیه ها ، کبد و قلب تجمع یابد ، می تواند ایجاد شود. این شرایط معمولاً مشکلاتی مانند درد مفصل ، سفتی و تورم ایجاد می کند. برخی از بیماران دیالیزی نیز با شنیدن خبر نارسایی کلیه ، افسردگی را تجربه می کنند. اما با مشورت با پزشک و دریافت درمان مناسب می توان این مشکل را برطرف کرد.
انواع دیالیز:
دیالیز دو نوع اصلی دارد: 1- دیالیز خون 2- دیالیز صفاقی
در همودیالیز یا همودیالیز ، نوع خاصی از فیلتر برای حذف مواد زائد و آب اضافی از بدن توسط دستگاه همودیالیز استفاده می شود.
دیالیز صفاقی مواد زائد و آب اضافی مایعات را که از طریق یک لوله پلاستیکی به داخل حفره شکم بیمار وارد می شود ، از بین می برد.
بیمار طی دیالیز چه می کند؟
درمان همودیالیز در واحد همودیالیز انجام می شود. واحد همودیالیز ساختمان خاصی است که مجهز به دستگاه هایی است که درمان دیالیز را انجام می دهند.
بیماران معمولاً باید سه بار در هفته به واحد دیالیز مراجعه کنند. به عنوان مثال ، شنبه / دوشنبه / چهارشنبه یا یکشنبه / سه شنبه / پنجشنبه. هر جلسه همودیالیز حدود 2 تا 4 ساعت طول می کشد.
در دیالیز صفاقی لازم است که بیمار در درمان خود نقش فعال تری داشته باشد. یکی از مهمترین موارد مسئولیت بیمار در حفظ عقیم سازی برای جلوگیری از عفونت است.
در این عمل بیمار ابتدا خود را وزن می کند تا مایعات مناسب را انتخاب کند ، سپس بیمار ماسک زده و لوله را تمیز می کند. مایعات موجود در حفره صفاقی اجازه تخلیه و محلول جدید را برای اتصال به حفره صفاقی متصل می کند. این عمل معمولاً 30 دقیقه طول می کشد.
دیدگاهتان را بنویسید